4 σχόλια

 1. EFI at |

  Με ενδιαφέρει να κάνω ένα σύλλογο ο οποίος θα παρέχει βοήθεια σε μητέρες οι οποίες θα μπορούν να έχουν βοήθεια και ενημερώση σε οτι αφορά τον θηλασμό, την ανατροφή των παιδιών, τη διατροφή κ.τ.λ, να έχουν δωρεάν συνεδρίες με ψυχολόγο, παιδίατρο, διατροφολόγο,κ.τ.λ.
  Οι συνεργάτες που θα παρέχουν παροχή υπηρεσιών θα είναι χωρίς αμοιβή.
  Τα έσοδα που θα πρέπει να έχει ο σύλλογος για να καλύψει τα έξοδα του θα είναι απο δωρεές αλλά και απο τα μέλη τα οποία θα θέλουν να έχουν όλες αυτές τις παροχές με έλαχιστο μηνιαίο κόστος π.χ. 20€.
  Με καλύπτει ο Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 και το προγράμματα του ΕΣΠΑ?

  1. chief editor epidotisimag.gr at |

   Συγχαρητήρια για την ιδέα σας! Πριν σας απαντήσουμε με σιγουριά, καλό θα ήταν να μας πείτε επιπλέον:
   1. Εξετάζετε το ενδεχόμενο να λειτουργήσετε με τη μορφή Α.Ε., ΕΠΕ ή κάποια άλλη νομική μορφή αλλά όχι ως σύλλογος ή μη κερδοσκοπικό σωματείο; Σας ενδιαφέρει συγκεκριμένα η μορφή της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, στην οποία αναφέρεται αυτό το άρθρο;
   2. Ποιος θα είναι ο ΚΑΔ σας στην εφορία; Περιγράψτε τους τη δραστηριότητα και θα σας πουν ή αναζητείστε στο Google τη λέξη-κλειδι “ΣΤΑΚΟΔ” και θα σας βγάλει το αρχείο με τις δραστηριότητες.
   3. Θα νοικιάσετε χώρο; Θα χρειαστείτε εξοπλισμό ή υπαρχει ήδη;

 2. timi at |

  Σε αυτές τις ειδικές ομάδες πληθυσμού, ανήκουν μήπως και οι μαθητές Λυκείου; Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν στα πλαίσια του μαθήματος των “Ερευνητικών Εργασιών”. σε ΓΕΛ όπου διδάσκω. Αναφέρει ¨ενδεικτικά¨ ο νόμος κάποιες κατηγορίες, μία θα μπορούσε να είναι πχ αδέλφια με και τους δύο γονείς τους άνεργους! Είναι όμως; Να κάνω τα χαρτιά, και αν περάσουν;

  1. chief editor epidotisimag.gr at |

   Μπορείτε να μας εξηγήσετε λίγο πιο αναλυτικά τι εννοείτε; Θέλετε να κάνετε τα χαρτιά για ίδρυση κοινωνικής επιχείρησης;