Στο 95% η κοινοτική συμμετοχή στα έργα του ΕΣΠΑ

Από τις 19 Δεκεμβρίου μειώνεται στο 5% η εθνική συμμετοχή στα έργα του ΕΣΠΑ, καθώς υλοποιείται η απόφαση για αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο 95%, από 85%, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των κανόνων συγχρηματοδότησης για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και την Ουγγαρία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συγκεκριμένων χωρών στα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Με το 95% κοινοτικής συμμετοχής και μόνο με 5% εθνική συμμετοχή, επιστρέφονται αρκετά χρήματα στη χώρα και εξοικονομούνται περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από πολύτιμους πόρους, που δεν διαθέτει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα νέα των επιδοτήσεων στο inbox σας κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ:

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουν γίνει ήδη κάποιες εκταμιεύσεις ποσών -περίπου 400 εκατ. ευρώ που δόθηκαν τον Οκτώβριο- για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ του ποσοστού συγχρηματοδότησης του παρελθόντος και του νέου ποσοστού.

Ένα σχόλιο

  1. Giorgos at |

    Παρά τη μείωση της εθνικής συμμετοχής και την αύξηση της απορροφητικότητας, το αναπτυξιακό αποτέλεσμα είναι μηδενικό! Ποιος πολιτικός θα βρεθεί επιτέλους να προτείνει ένα μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχέδιο γι’ αυτή τη χώρα;