Σύλληψη υπαλλήλων του ΥΠΑΑΝ για «φακελάκι»

Στη σύλληψη δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι οποίοι φέρεται ότι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ από επιχειρηματία, προκειμένου για να προωθήσουν-εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που έχει στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ και την Παρασκευή τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα νέα των επιδοτήσεων στο inbox σας κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ:

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )

Ειδικότερα, ο 58χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως στο Κέντρο της Αθήνας την ώρα που παραλάμβανε, το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Η 56χρονη συνελήφθη αμέσως μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανάλογες καταγγελίες οι πολίτες μπορούν κάνουν καλώντας στο τηλέφωνο 210 6476823 , αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης yaoe@otenet.gr.

«Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα»

«Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα» δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου. Πρόσθεσε πως «οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: “Επιχείρηση Φως“».

Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση

συμπλήρωσε, συγχαίροντας τους νέους επιτελείς «για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος».