Στα 23 εκατ. η εκτίμηση για τις τουριστικές αφίξεις

tourismos-taxidi-afixeisΣε αναθεώρηση της εκτίμησης των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό στην Ελλάδα για το 2014 προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αφού έλαβε υπόψη τα πρόσφατα στοιχεία του Οκτωβρίου. Η νέα εκτίμηση των συνολικών αφίξεων επισκεπτών με όλα τα μέσα θα πλησιάσει το επίπεδο των 23 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2013.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, ο αριθμός των αφίξεων εξωτερικού εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 20,5 εκατ., έναντι 19,5 εκατ. αφίξεων όπως είχαι προηγουμένως εκτιμηθεί. Στα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι αφίξεις σε λιμάνια.

Τα νέα των επιδοτήσεων στο inbox σας κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ:

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )

Σε περίπτωση, μάλιστα, που θα επιβεβαιωθούν τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για επιπλέον 1,2 εκατ. οδικές και ακτοπλοϊκές αφίξεις κατά το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2014, οι συνολικές αφίξεις – πλην κρουαζιέρας – εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 21 εκατ. από 17,9 εκατ. το 2013 και 15,5 εκατ. το 2012.

Οι αφίξεις κρουαζιέρας, σημειώνει ο ΣΕΤΕ, παρά τις αρχικές προβλέψεις που τις έδειχναν στάσιμες σε σχέση με το 2013, κατέγραψαν αύξηση κατά 100.000 το πρώτο εξάμηνο και σε σύνολο έτους, αναμένεται να κινηθούν περί τα 2,5 εκατ., έναντι των 2,2 εκατ. του 2013.

Σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό, συνεχίστηκε και ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο η ανοδική πορεία σε ποσοστό +23,5%, με αποτέλεσμα σε επίπεδο δεκάμηνου (Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014) η αύξηση πλέον να ανέρχεται στο 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, στο σύνολο των βασικών αεροδρομίων της χώρας.

Πέραν της αύξησης για δεύτερη συνεχή χρονιά, καταγράφονται δύο ιδιαίτερα ενθαρρυντικές τάσεις:

  • Η πρώτη αφορά στη σαφή επιμήκυνση της περιόδου με τον Απρίλιο 2014 στο +36,4% και τον Οκτώβριο 2014 στο +23,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
  • Η δεύτερη, αφορά στην εξίσου σημαντική ενίσχυση της κίνησης προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη διάχυση του τουριστικού ρεύματος προς πολλούς μικρότερους ή λιγότερο καθιερωμένους προορισμούς, οι οποίοι κατέγραψαν υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με καθιερωμένους προορισμούς που κινήθηκαν με μονοψήφια ποσοστά αύξησης.

2 σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ at |

    Αγαπητή Μαρία, απαντώ στο ερώτημα σας με την σειρά που θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθήσετε. Σωστή η σκέψη σας ότι για οποιαδήποτε επιχορήγηση στο τέλος θα ζητηθεί κάποια “άδεια ΕΟΤ”. Πρώτη κίνηση να διερευνήσετε με κάποιον μηχανικό αν οι κατασκευές που έχετε μπορούν από άποψη προδιαγραφών- κυρίως μεγέθους χώρων αλλά και άλλων χαρακτηριστικών- έτσι όπως είναι ή με κάποιες αλλαγές να πάρουν τελικά άδεια ΕΟΤ. Για τον αναμενόμενο Αναπτυξιακό θα πρέπει να μπορεί η κατασκευή τελικά να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο 3* αστέρων. Διαφορετικά ίσως σας βοηθήσει κάποιο πρόγραμμα Leader που θα αφορά την περιοχή σας και θα έχει τουριστικές δράσεις ή διαφορετικά κάποιο νέο ΕΣΠΑ. Το αναμενόμενο πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων προϊδεάζει ότι θα δώσει χρήματα κυρίως σε λειτουργικές δαπάνες.
    Δημητρίου Γιάννης/ Σύμβουλος Επιχειρήσεων/τηλ. 6942239664, 2315521987, ηλ. ταχ. gdsp09@gmail.com.

  2. ΜΑΡΙΑ at |

    Στο κεντρο της Ηγουμενιτσας Θεσπρωτιας,εχω επιπλωμενα στουντιος κ γκαρσονιερες με κουζινα κ ατομικο μπανιο με wc.Μπορω να μπω σε καποιο προγραμμα για ανακαινιση με σκοπο να μπω στον ΕΟΤ?Ενας οροφος ειναι στο ονομα μου που ειμαι54 ετων με καρτα ανεργειας απο το 2002,ο αλλος στον γιο μου ανεργος 27 ετων μηχανολογος κ για το 2015 εχει βρει δουλεια στην Γερμανια, ο αλλος στην κορη μου 26 γιατρος ειδικευομενη στην Γενευη,κ ο αλλος στο 3ο παιδι 20 ετων φοιτητρια στο Πολυτεχνειο.Ποιες αλλαγες πρεπει να κανω για να μπουμε σε προγραμματα?Ευχαριστω απο Ηγουμενιτσα.